Doornakkersweg 51
Bedrijfshal Te koop

5642 MP EINDHOVEN

Doornakkersweg 51

prijs op aanvraag

Bekijk alle foto's (18)
Soort Bedrijfshal
Bouwjaar 1958
Oppervlakte 1.700 m²

Omschrijving Doornakkersweg 51

Locatie
Op een kenmerkende locatie in het stadsdeel Tongelre in Eindhoven ligt het voormalige dierenasiel dat recent is verlaten door de huidige eigenaar Stichting Dierenopvangcentrum De Doornakker. Het object ligt in Eindhoven in het stadsdeel Tongelre. In de directe omgeving bevinden zich diverse bedrijfsruimten en woningen in diverse typen. Direct ten noorden van het object ligt de spoorlijn Eindhoven-Maastricht. Een spoorwegovergang bevindt zich eveneens direct ten noorden van het object. De op- en afritten van en naar de dichtstbijzijnde snelweg (A270) zijn op circa 2,5 km gelegen.

Object
Het object bestaat uit diverse opstallen waarvan de eerste dateren van eind jaren ’50 van de vorige eeuw. De opstallen zijn gelegen op een perceel van 3.010 m². De bedrijfs-/kantoorruimte heeft een oppervlakte van circa 1.700 m² onderverdeeld in:

Bijgebouw - zuidwestzijde circa 130 m²
Hoofdgebouw circa 1.370 m²
Kantoor - Kelder voormalige bedrijfswoning circa 20 m²
Kantoor – Begane grond - voormalige bedrijfswoning circa 100 m²
Kantoor - 1e verdieping - voormalige bedrijfswoning circa 80 m²

Opleveringsniveau
De opstallen zijn deels opgetrokken uit metselwerk en deels uit aan elkaar gekoppelde, geprefabriceerde bouwunits. De voormalige bedrijfswoning is geheel opgetrokken uit metselwerk. De gevelopeningen in dit bouwdeel zijn uitgevoerd in kunststof en voorzien van dubbel glas. Tevens zijn in de voormalige bedrijfswoning twee airco split-units aanwezig. Conform BAG-viewer dateert het object uit 1958 en heeft er een renovatie in 2013 plaatsgevonden. Het dierenasiel bestaat hoofdzakelijk uit dierenverblijven in de vorm van hokken, verzorgingsruimten en buitenruimten. In deze dierenverblijven is grotendeels verwarming en stromend water aanwezig. De verwarming van het complex geschiedt door in totaal 6 c.v.-ketels (respectievelijk van het bouwjaar onbekend, 2013 en 2020).

Parkeren
Bij het object behoort een beperkt aantal parkeerplaatsen. Parkeren aan de openbare weg is mogelijk aan de oostzijde van het object.

Bestemmingsplan
Het object valt onder de bepalingen van het bestemmingsplan 'Tongelresche Akkers’ vastgesteld bij raadsbesluit op 16 september 2020, met als bestemming ‘Bedrijf’ en specifiek met de bestemmingsomschrijving 'dierenasiel'. De zuidoostzijde van het perceel is tevens aangemerkt met de functieaanduiding 'bedrijfswoning'. De maximale bouwhoogte bedraagt 4 meter (ter plaatse van het dierenasiel) en 7 meter (ter plaatse van de bedrijfswoning). Het maximale bebouwingspercentage bedraagt 50% (ter plaatse van het dierenasiel) en 80% (ter plaatse van de bedrijfswoning). Momenteel is circa 1.800 m² (zijnde circa 60%) bebouwd; er resteert derhalve geen uitbreidingsmogelijkheid.
Lees meer

Kenmerken Doornakkersweg 51

Overdracht

Prijs notk
prijs op aanvraag
Status
onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
bedrijfsruimte
Bouwjaar
1958
Bouwperiode
vanaf 1945 tm 1959

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3.010 m²

Bedrijfshal

Oppervlakte
1.500 m²

Kantoorruimte

Oppervlakte
200 m²
Verdiepingen
3

Terrein

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Lees meer