Berlicumseweg 8G
kantoorruimte Te koop

5248 NT Rosmalen

Berlicumseweg 8G

€ 3.875.000,- k.k.

Bekijk alle foto's (55)
Soort Kantoorruimte
Bouwjaar 1650
Oppervlakte 2.738 m²

Omschrijving Berlicumseweg 8G

Locatie
Landgoed Coudewater is gelegen tussen Rosmalen, Maliskamp en Berlicum. Het plangebied grenst met een boszone aan de noordzijde aan de A59. Verder wordt het ingekaderd door de Berlicumseweg, de Wetering en het kampenlandschap tussen Coudewater en Maliskamp. Aan de Berlicumseweg ligt ook de Wamberg, een monumentaal landgoed. Vanaf de Berlicumseweg gaat men via de 'entree' van het gebied, de Peter de Gorterstraat op. Deze straat is en blijft de hoofdontsluiting van het landgoed. Het landgoed wordt via inprikkers op de Peter de Gorterstraat ontsloten.

Landgoed Coudewater
De geschiedenis van Landgoed Coudewater gaat terug naar de 15e eeuw en krijg nu nieuw leven. Het voormalige GGZ-terrein wordt getransformeerd naar een uniek woon- en werkgebied met respect voor de bestaande natuur.
Op het Landgoed wordt aan de noordoostzijde een nieuwe groene woonwijk, gelegen aan een golfbaan, ontwikkeld. Aan de zuidwestzijde zijn de monumentale gebouwen gelegen die diverse (zakelijke) functies krijgen, aan hun omgeving zal nagenoeg niks veranderen. Mariënwater vormt het hart van dit landgoed.

Mariënwater
Het hoofdgebouw Mariënwater is het oudste gebouw van het landgoed en een groot deel stamt nog uit de tijd dat Coudewater een klooster was. In alle transities die de afgelopen eeuwen hebben plaatsgevonden was Mariënwater de constante factor en heeft het altijd een voorname plaats ingenomen op het landgoed. Getuige de riante entreeruimte aan de Berlicumseweg, geflankeerd door de vijverpartij aan de ene zijde en de Oude Wetering aan de andere zijde, beide begeleid door robuuste bomen. Het gebouw zelf heeft een front van maar liefst 90 strekkende meter. Het pand is enkele eeuwen oud.

Oppervlakte
Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, een zolder en is deels onderkelderd. Het pand kent de navolgende oppervlakte:
Begane grond 1.152 m²
Eerste verdieping 955 m²
Tweede verdieping 348 m²
Kelder 283 m²

Parkeren
Bij het object behoren, verspreid over drie parkeervelden, totaal 48 exclusief te gebruiken parkeerplaatsen (samen met de buren). Er zijn tevens parkeerplaatsen ingerekend op het parkeerveld ten noorden van de Peter de Gorterstraat (op verzoek is een parkeerkaart Coudewater beschikbaar).

Bestemming
Voor Landgoed Coudewater is recent een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Voor het gebouw zijn de navolgende bestemmingen mogelijk:
a. wonen in woningen;
b. aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten;
c. kantoren;
d. maatschappelijke voorzieningen;
e. horeca van categorie 1 (hotel maximaal 20 kamers).

Perceel
Mariënwater maakt onderdeel uit van het Landgoed Coudewater. Alle belanghebbenden (eigenaren of gebruikers) van de gebouwen op het landgoed zullen via een mandeligheidsreglement gehouden zijn bij te dragen aan de kosten van het in stand houden van de openbare ruimten op het landgoed. De jaarlijkse kosten hiervan zullen gedragen worden naar bruto vloeroppervlakte van de gebouwen. Thans is de jaarlijkse bijdrage voor Marienwater vastgesteld op € 19.200,00. Op dit bedrag is geen BTW van toepassing.

Verkoop procedure
De verkoop van Mariënwater wordt via openbare kanalen aangeboden. Bezichtiging van het object is enkel mogelijk via ons kantoor. Het gebouw is tot het eind van dit jaar verhuurd en in gebruik. Het pand wordt leeg en ontruimd voor verkoop beschikbaar gesteld.
Lees meer

Kenmerken Berlicumseweg 8G

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.875.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
kantoorruimte
Bouwjaar
1650

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
2.206 m²

Kantoorruimte

Oppervlakte
2.738 m²
In units vanaf
2.738 m²
Verdiepingen
2
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry
Lees meer