Magistratenlaan 24
kantoorruimte

5223 MD 'S-HERTOGENBOSCH

Magistratenlaan 24

verhuurd

Bekijk alle foto's (15)
Soort Kantoorruimte
Bouwjaar 2021
Oppervlakte 9.670 m²

Omschrijving Magistratenlaan 24

Het Paleiskwartier

De ligging is uniek, het Paleiskwartier grenst aan het historische centrum van Den Bosch, dichtbij de natuur en op loopafstand van het Centraal Station. Kortom een zeldzame combinatie van het comfort van nieuwbouw en de sfeer van een historische binnenstad om de hoek. De westzijde van het Centraal Station is de afgelopen jaren compleet veranderd in een levendig, nieuw stadscentrum.

Typerend voor de wijk is het comfort, de privacy, het rustgevende groen en de centrale waterpartij waarbij de vijver het bruisende hart is. Hier zijn allerlei publieksvoorzieningen zoals winkels, terrasjes en sportvoorzieningen. Onder het waterbassin ligt een openbare parkeergarage voor circa 1.070 auto’s. Eén van de voordelen van het Paleiskwartier is de goede bereikbaarheid. De wijk ligt direct aan het Centraal Station: het hart van het openbaar vervoer en op slechts enkele autominuten zijn er aansluitingen op de doorgaande randwegen.

De Paleisbrug (fiets- en voetgangersbrug) is een enorme boost voor de Bossche binnenstad en het Paleiskwartier. Op basis van ontwerp, adembenemend uitzicht ('s-avonds is de brug sprookjesachtig verlicht), maar vooral dankzij de functie als verbindingsader tussen het oude en het nieuwe stadscentrum. Het ontwerp van Benthem Crouwel architecten en landschapsarchitect Piet Oudolf is al weer enkele jaren in gebruik door de bewoners en gebruikers van de stad. De Paleisbrug brengt de wandelaar en fietser naar iets meer dan zeven meter hoogte tussen het Essent-gebouw en Paleiskwartier.

Aan de Magistratenlaan bevinden zich prachtige kantoorgebouwen waarin onder meer Enexis, Malmberg, Brabant Water, Van Lanschot bankiers, De IND, Ricoh en het Paleis van Justitie zijn gevestigd. Samen met de oostzijde van het spoor, bevindt zich hier de meeste werkgelegenheid in de grote regio. Voor succesvolle bedrijven en instellingen van betekenis is Het Paleiskwartier "the place to be".

Het totale plan Belvédère wordt in fasen gebouwd. In 2011 zijn de stallingsgarage ten behoeve van de kantoren en kantoortoren J1 (Ingebruik door RICOH) opgeleverd inclusief de inrichtingen van de omliggende openbare ruimten met bestratingen, beplantingen, trappen en keerwanden in natuursteen. Het woon-/appartementencomplex met de stallingsgarage en commerciële ruimten op begane grond is momenteel in aanbouw; de oplevering is gepland voor de zomer van 2021.

Het kantoorgebouw

De op korte termijn te realiseren kantoortoren J2 betekent de voltooiing van het plan Belvédère. J2 maakt onderdeel uit van een totaalontwerp J1 (RICOH) en J2; gebouwvormen en materiaalgebruik liggen op hoofdlijnen vast. Het ontwerp is uitgelegd op de functie van een multi-tenant kantoor. Op twee hoeken van de kantoren zijn bijzondere architectonische elementen ontworpen, “glazen punten”, waaraan optioneel bijzondere functies kunnen worden toegekend als bijvoorbeeld etalage, verbindingstrap, rustplek of uitzichtplek, door de gebruiker te bepalen.

In en bij het gebouw komen een groot aantal oplaadpunten voor auto's en elektrische fietsen, maar ook extra stallingsplaatsen voor fietsen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met nieuwe vormen van mobiliteit.

Kantoorgebouw J2 wordt ontwikkeld op het niveau Energielabel A++. Het pand heeft totaal 11 bouwlagen met een totaal verhuurbare vloeroppervlakte van circa 9.670 m². Onder het gebouw komen (over twee bouwlagen) totaal 190 parkeerplaatsen op basis van huur beschikbaar.

Indeling bouwkundig kantorendeel
Kantoor J2 bestaat uit separaat verhuurbare kantoordelen (meerdere huurders mogelijk per verdieping) met twee hoofdentrees. Er komen geen dragende binnenwanden in de kantoorzones.
Verschillende indelingen zijn mogelijk:
- nieuwe werken, open kantoor;
- geheel open, kantoortuin;
- klassiek kamer kantoor;
- combinatie van de verschillende concepten c.q. indelingen.

In het gebouw worden vier liften opgenomen. Een uitgebreide technische omschrijving is bij beide makelaars verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie: https://belvederepaleiskwartier.nl/
Lees meer

Kenmerken Magistratenlaan 24

Overdracht

Huurprijs
verhuurd
Status
verhuurd
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
kantoorruimte
Bouwjaar
2021
Bouwperiode
vanaf 2021 tm 2030
In aanbouw
ja

Kantoorruimte

Oppervlakte
9.670 m²
In units vanaf
1.000 m²
Luchtbehandelingen
Airco, mechanische ventilatie, topkoeling
Verdiepingen
11
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming
Meetcertificaat
Ja
Verzamelgebouw
Ja

Buitenruimte

Ligging
Kantorenpark
Lees meer