Header Transacties
Eerste fysieke Optiek winkel van LensOnline van Nederland in Eindhoven.

Lenzenwebshop LensOnline zet zijn eerste stappen in de fysieke retailwereld van Nederland met de opening van een totaal nieuw optiek-concept waar een 360-graden kijkoplossing zal worden aangeboden. De klant kan hier natuurlijk terecht voor een bril of zonnebril, maar er zal een grote focus zijn op contactlenzen dankzij het Lensonline Expertise Centrum. In samenwerking met Iris Eyeclinics uit Boxtel zal hier ook een intake center zijn voor alles wat te maken heeft met refractieve chirurgie (ooglaseren, implantlenzen en droge ogen behandelingen). 

Het is na de opening in Antwerpen (B) de eerste fysieke winkel voor de lenzenretailer in Nederland. Tot nu toe was LensOnline immers een ‘hybrid player’, waar mensen online lenzen kunnen bestellen en ze aan huis laten bezorgen of deze ophalen bij een zelfstandige opticien. De klant kan bij LensOnline nu ook terecht voor monturen, oogmetingen en (laser)advies. Het complete assortiment kan men dus ook krijgen in het LensOnline Expertise Centrum die binnenkort haar winkel zal openen aan de Hooghuisstraat 21-23. Het zogenaamde Expertise Centrum krijgt de beschikking over in totaal circa 280 m² waarvan circa 109 m² winkelruimte op de begane grond en circa 70 m² winkelruimte op etage.

LensOnline is niet alleen actief in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Moederbedrijf LensGroup is eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Quadrum Capital die werd geadviseerd door Q Bedrijfslocaties B.V.

RSP Makelaars bracht de transactie tot stand namens verhuurder, een particuliere belegger.