Longobardenweg 13
Bedrijfshal Te koop

5342 PL Oss

Longobardenweg 13

€ 2.150.000,- k.k.

Bekijk alle foto's (21)
Soort Bedrijfshal
Bouwjaar 2015
Oppervlakte 3.374 m²

Omschrijving Longobardenweg 13

Locatie
De bijzondere locatie van dit bedrijfsgebouw aan dé entree van Oss is uniek en geeft een ondernemer alle herkenbaarheid en alle ruimte die daarbij wenselijk is. Aan de ene kant een optimale zichtlocatie voor uw bedrijf aan 'De Weg van de Toekomst' en anderzijds optimale bereikbaarheid voor vrachtvervoer via de Longobardenweg. Via de Julianasingel rijdt men via 'De Weg van de Toekomst' binnen enkele autominuten de A50 (Nijmegen-Eindhoven) en A59 (Oss-Den Bosch) op.

Object
Sinds medio 1983 is hier Kruidendrogerij Roijkkru B.V. gevestigd. Het gebouw is door en voor deze kruidendrogerij in de loop der jaren in verschillende fases (1935, 1995 en 2015) gerealiseerd en omvat feitelijk vier aaneengesloten bedrijfsruimten met een totale vloeroppervlakte van circa 1.474 m², waarin tevens een klein kantoor en eenvoudige kantine met toiletten zijn gesitueerd. Het bedrijfsgebouw is gelegen op een riant terrein van in totaal 4.909 m² en heeft mogelijkheden voor bedrijven in de milieucategorie 4.1!

Eén van de bedrijfsruimtes is nog in gebruik ten behoeve van het drogen van kruiden en dat is terug te zien in het zadeldak voor de warmteafvoer en de gedeeltelijke roostervloer, met daaronder verwarming middels gasheaters die aan de buitenzijde onder de overkapping zijn geplaatst. De overige bedrijfshallen zijn in gebruik voor het vermalen, inpakken en de opslag van kruiden, maar kunnen dus voor allerlei bedrijfsdoeleinden gebruikt worden. Alle hallen zijn voorzien van een overheaddeur en kunnen individueel afgesloten worden.

Het riante (grotendeels verharde) en omheinde buitenterrein (circa 1.900 m²) geeft uitstekende mogelijkheden voor buitenopslag of stalling van vrachtwagens of (andere) producten.

Opleveringsniveau
De bedrijfsruimten kennen een vrije hoogte van circa vijf meter en zijn onder meer voorzien van:
- deels elektrisch en deels handmatig bedienbare overheaddeuren;
- lichtstraten;
- betonvloer;
- diverse krachtstroomaansluitingen;
- gasheater(s);
- meterkast voorzien van water-, elektra- (65 KW elektra vermogen) en grootverbruik gasaansluiting (160 m3/h).

Parkeren
Op het achtergelegen perceel aan de zijde van de Weg van de Toekomst is een riant (nagenoeg) volledig verhard buitenterrein gelegen (circa 1.900 m²) met uitstekende parkeermogelijkheden voor personen- of vrachtauto's.

Bestemming
Dit bedrijfsgebouw is gelegen in het bestemmingsplan 'Moleneind, Landweer en Danenhoef - Oss - 2011' en heeft hierin de Enkelbestemming 'Bedrijf -3', met functieaanduiding 'bedrijf tot en met categorie 4.1' én met functieaanduiding 'specifieke vorm van bedrijf uitgesloten - geluidszoneringsplichtige inrichtingen'. Tevens heeft de locatie een Gebiedsaanduiding 'wro-zone-wijzigingsgebied 1', waardoor Burgemeester & Wethouders onder voorwaarden de bestemming kunnen wijzigen in kantoor.

Het perceel kent een maximum bouwhoogte van 12 meter en heeft een aangegeven bouwvlak met een maximum bebouwingspercentage van 70%. Binnen dit bouwvlak kan maximaal 1.762 m² worden bebouwd. Dit is nader aangeduid op de plattegrondtekening. Een kopie van het bestemmingsplan en de Milieuzoneringslijst zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Lees meer

Kenmerken Longobardenweg 13

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.150.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
bedrijfsruimte
Bouwjaar
2015
Bouwperiode
vanaf 1981 tm 1990

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3.025 m²

Bedrijfshal

Oppervlakte
1.474 m²
Vrije hoogte
500
Voorzieningen
Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, heater, toilet
Bouwhoogte
500

Kantoorruimte

Terrein

Oppervlakte
1.900 m²

Buitenruimte

Ligging
Bedrijventerrein
Lees meer